Disclaimer
- Category: Disclaimer
Algemene verkoopsvoorwaarden
FACTUREN EN BETALINGEN
Al de facturen zijn betaalbaar op het adres van de maatschappelijke zetel, op de vervaldag en het rekeningnummer zoals vermeld op de facturen. Aangestelden zijn niet bevoegd om betalingen te ontvangen. Bij niet-betaling op de vervaldag is de Klant van rechtswege en zonder verdere ingebrekestelling een interest verschuldigd van 10% op het totaalbedrag van de factuur op jaarbasis. Bovendien is de klant bij gehele of gedeeltelijke niet-betaling van een factuur binnen de maand na de vervaldag van rechtswege en zonder verdere ingebrekestelling een schadevergoeding verschuldigd van 10% op het totaalbedrag van de factuur met een minimum van 250 euro. Alle gerechtelijke en buitengerechtelijke invorderingskosten van facturen zijn voor rekening van de Klant, met een minimum verschuldigde vergoeding van 10% van het totaalbedrag van elke factuur. Bij niet betaling van een factuur op haar vervaldag heeft VerDi Consulting vof het recht om haar verbintenissen op te schorten en om deze en alle andere overeenkomsten met de Klant te beëindigen en wordt het verschuldigde saldo van alle andere, zelfs nog niet vervallen facturen, onmiddellijk opeisbaar. De Klant is niet gerechtigd tot schuldvergelijking ten aanzien van VerDi Consulting vof. Klachten betreffende facturen dienen binnen 7 kalenderdagen na factuurdatum per gemotiveerd aangetekend schrijven meegedeeld te worden. Bij gebrek aan tijdige klacht wordt de factuur geacht als definitief aanvaard. De Klant kan een betaling slechts opschorten indien hij aantoont dat VerDi Consulting vof een contractuele verplichting niet nagekomen is en hij VerDi Consulting vof daarvan voorafgaandelijk bij aangetekende brief op de hoogte heeft gebracht. In elk geval kan het bedrag van de opgeschorte betaling enkel betrekking hebben op dat deel van het goed of de dienst dat betrekking heeft op de beweerde niet-nakoming van de contractuele verplichting. De Klant verbindt er zich toe om in geval van laattijdige betaling van facturen, VerDi Consulting vof, zonder voorafgaande ingebrekestelling, de geleverde goederen en software onmiddellijk opnieuw in bezit te laten nemen, VerDi Consulting vof daarvoor toegang te verschaffen tot zijn lokalen en alle vervoerskosten te dragen.
INTELLECTUELE EN EIGENDOMSRECHTEN EN DATAPROTECTIE
Elk intellectueel, industrieel of ander eigendomsrecht (ongeacht of dit geregistreerd is of niet) op werken, goederen of diensten die in eigendom zijn van, gebruikt zijn of gecreëerd zijn door VerDi Consulting vof , haar werknemers, consultants of onderaannemers in het kader van de uitvoering van de overeenkomst (inclusief software, materiaal, technologie, vaardigheden, know-how en informatie over het gebruik ervan), blijft de exclusieve eigendom of in gebruik van VerDi Consulting vof en/of haar licentiegevers. De levering van goederen en/of diensten door VerDi Consulting vof aan de Klant houdt geen enkele overdracht in van enig zulk recht. De vergoedingen betaald door de Klant houden geen betaling in voor de overdracht van enig zulk recht. Indien de Klant een gebruikslicentie verwerft van VerDi Consulting vof of via VerDi Consulting vof van een derde partij, mag de Klant dit enkel gebruiken overeenkomstig de voorwaarden van de gebruikslicentie. In geval de Klant zelf materiaal aanreikt, zoals software, teksten, beelden, etc. in het kader van de uitvoering van de opdracht garandeert de Klant dat het gebruik hiervan geen inbreuk maakt op enige intellectuele eigendomsrechten. De partijen zullen persoonsgebonden data enkel voor contractueel bepaalde doeleinden verwerken, gebruiken of stockeren met inachtneming van de toepasselijke wetgeving. Zie hiervoor tevens de bepalingen op onze website inzake onze privacy policy.
WAARBORGEN
Alle contractuele verplichtingen van VerDi Consulting vof zijn inspanningsverbintenissen. VerDi Consulting vof geeft geen enkele uitdrukkelijke of impliciete waarborg in verband met de goederen of diensten, hierbij inbegrepen enige waarborg voor de geschiktheid voor een bepaald doel, resultaat of verhandelbaarheid ervan en software wordt aan de Klant geleverd “as is”. De Klant zal steeds de nodige maatregelen treffen om de integriteit, de veiligheid en het onderhoud van de software, de hardware en alle andere materialen te vrijwaren. In geval van een vermeende slechte werking van de goederen of diensten zal de Klant actief meewerken aan alle onderzoeken die als doel hebben de oorzaak ervan te achterhalen en alle maatregelen treffen om bewijzen veilig te stellen die relevant kunnen zijn. Alle goederen of diensten die aan de Klant geleverd worden door een onderaannemer van VerDi Consulting vof of die aan VerDi Consulting vof door een derde geleverd worden en die VerDi Consulting vof op haar beurt aan de Klant levert, zijn enkel onderworpen aan de waarborg- en aansprakelijkheidsvoorwaarden die gelden tussen deze onderaannemer of derde en VerDi Consulting vof. De Klant dient de goederen en de diensten bij (op)levering of aanvaarding onmiddellijk na te kijken op gebreken. De Klant dient in geval van eventuele zichtbare gebreken binnen een termijn van 7 dagen na levering of in geval van verborgen gebreken bij goederen, binnen 2 dagen na vaststelling van verborgen gebreken en in elk geval binnen 2 maand na levering van deze goederen, via gemotiveerd aangetekend schrijven deze gebreken kenbaar te maken aan VerDi Consulting vof. VerDi Consulting vof is enkel aansprakelijk voor een gebrek in het geleverde goed of de geleverde dienst dat bestaat op het ogenblik van de levering en dat zich manifesteert binnen een termijn van 2 maanden te rekenen vanaf de levering. In geval van een gebrek heeft de Klant geen recht op een schadevergoeding. De Klant heeft enkel recht op het kosteloze herstel van het goed of de dienst of de kosteloze vervanging van het goed of de dienst, naar keuze van VerDi Consulting vof. Indien de kosteloze vervanging of verbetering onmogelijk of buiten verhouding is, heeft de Klant enkel het recht om een passende prijsvermindering te eisen.
AANSPRAKELIJKHEID
VerDi Consulting vof is niet aansprakelijk voor enige gevolgschade of enige indirecte schade of verlies, verlies van gegevens, recuperatie van gegevens, winst, inkomsten, omzet of andere financiële of commerciële verliezen, ongeacht of deze voortvloeit uit de niet-naleving van haar verplichtingen. VerDi Consulting vof is tevens niet aansprakelijk in geval schade geleden is door handelingen of gebrek aan handelingen die niet uitsluitend en direct toewijsbaar zijn aan VerDi Consulting vof. In elk geval is de aansprakelijkheid van VerDi Consulting vof ten aanzien van de Klant beperkt tot 1000 euro per voorval, met dien verstande dat de totale aansprakelijkheid van VerDi Consulting vof voortvloeiend uit de overeenkomst steeds beperkt is tot 50% van het totale bedrag van de laatst opgemaakte factuur.
TOEPASSELIJK RECHT EN BEVOEGDE RECHTSMACHT
Deze Algemene Voorwaarden en eender welke andere contractuele bepalingen tussen VerDi Consulting vof en de Klant worden beheerst door het Belgisch recht. Elk geschil zal exclusief beslecht worden door de rechtbanken van Brugge.
- Category: Disclaimer
Waarom back-up maken?
Persoonlijke en/of bedrijfsgegevens zoals foto’s of video’s met onvervangbare herinneringen, documenten (Word, PDF, …), rekenbladen (Excel, …), tekeningen, muziek, enz… zijn opgeslagen op de harde schijf van je PC, laptop, tablet, smartphone, of ander apparaat. Misschien heb je ook nog wel USB-sticks of zelfs CD’s of DVD’s liggen waar er heel wat gegevens of oude foto’s op staan. Welnu, harde schijven, SSD’s, USB sticks, enz… gaan niet eeuwig mee. Vroeg of laat stoppen ze met werken en dan kom je voor een voldongen feit te staan dat je gegevens er niet meer zijn. Jammer, maar je duizenden foto’s en documenten zal je nooit meer te zien krijgen. Harde schijven herstellen is een mogelijkheid maar er is geen enkele garantie dat het ook daadwerkelijk lukt en bovendien is het uitermate duur om zoiets te laten doen in een gespecialiseerd labo.
Niet alleen technische defecten kunnen je gegevens onbruikbaar maken, maar ook virussen of ransomware kunnen je antivirus software omzeilen en je gegevens vernietigen. Hackers vragen dan veel geld om je gegevens te herstellen en het is ook al geen garantie dat ze dat nà betaling daadwerkelijk doen.
Erger nog, jouw laptop, tablet of smartphone kan gestolen worden. Dieven en hackers zijn bijzonder creatief om de gestolen data te verkopen of te misbruiken.
Hoe lang je harde schijf meegaat is van heel wat factoren afhankelijk, maar ligt gemiddeld ergens tussen de 5 à 10 jaar. SSD’s hebben bij normaal gebruik een levensverwachting van om en bij de 10 jaar. Van USB-sticks en SD-kaartjes kan je, afhankelijk van de kwaliteit ( = kostprijs) en intensiteit van het gebruik verwachten dat ze tussen de 5 à 15 jaar meegaan. Belangrijk om weten is dat elektronische dataopslag zoals SSD, USB-stick, SD-kaart ook veroudert en ten slotte onleesbaar wordt, zelfs als je ze gewoon in een kast legt en niet gebruikt. Ook zelf gebrande CD’s of DVD’s hebben een beperkte levensduur van naar schatting 5 tot 10 jaar.
Kortom, het zijn jouw gegevens en het is jouw verantwoordelijkheid om ze goed te bewaren. Het is niet de vraag of er iets defect gaat, maar wel wanneer er iets verkeerd zal gaan. Daarom is het noodzakelijk dat je gegevens veilig bewaard worden: zorg voor back-ups. En back-ups is wel degelijk in het meervoud geschreven.
Backup strategie
Het fundament voor een goede back-up strategie is het 3-2-1 -principe
1. Zorg dat u minimaal 3 kopieën van uw gegevens heeft.
2. Bewaar deze kopieën op 2 verschillende opslagmedia.
3. Bewaar minimaal 1 kopie van uw gegevens op een externe locatie.
Waarom 3 kopieën van uw gegevens?
Zorg ervoor dat je niet afhankelijk bent van slechts 1 backup. Als er een back-up set beschadigd geraakt of niet beschikbaar is moet je kunnen terugvallen op een reserve. Ervaring leert dat je best 3 totale kopieën bewaart op verschillende locaties, zodat je gegevens beveiligd blijven tegen geïsoleerde incidenten.
Waarom minstens 2 verschillende media?
Plaats je back-ups niet op dezelfde machine of drager. Als deze machine defect gaat, dan zijn je back-ups niet meer beschikbaar. Gebruik bij voorbeeld verschillende externe harde schijven. Ook cloudopslag is hiervoor een optie.
Waarom 1 off-site kopie?
Tenminste 1 kopie van uw back-upgegevens moet worden opgeslagen op een locatie buiten de plaats waar je de andere kopieën bewaart. Dit ter bescherming tegen fysieke rampen zoals brand of overstromingen of tegen inbraak of diefstal. Ook cloudopslag kan hiervoor een uitweg bieden.
Test uw back-ups
Een back-up maken is één zaak, maar testen of je back-up wel degelijk functioneert is evenzeer noodzakelijk. Een back-up is enkel een back-up als deze ook gecontroleerd is.
Wanneer back-up maken?
De frequentie van de back-ups hangt in grote mate af van het de intensiteit van het gebruik van je computer en de belangrijkheid van je nieuw toegevoegde gegevens of foto’s. Voor bedrijven die met hun organisatie terugvallen op digitaal gestockeerde gegevens is minimaal een dagelijkse back-up met snelle recuperatiemogelijkheid (restore) een cruciaal gegeven. Voor particulier gebruik kan wellicht volstaan met een wekelijkse back-up.
Hoe back-up maken?
Zowel in Windows als bij Mac zijn gratis hulpprogramma’s beschikbaar om automatische back-ups te maken. Daarnaast bestaat er nog een hele waaier van externe toepassingen die je toelaten om zowel manueel als volautomatisch back-ups te maken en te beheren.
Hoe begin ik er aan?
Raadpleeg je ITC consultant. Hij zal voor jouw situatie een persoonlijk voorstel uitwerken, desgevallend implementeren, opstarten en onderhouden
- Category: Disclaimer
Cookies🍪
Om onze websites goed te laten functioneren, moeten we soms kleine bestanden, "cookies", op uw computer zetten.
Wat zijn cookies?
Een cookie is een klein tekstbestand dat een website op uw computer of mobiel apparaat opslaat wanneer u die site bezoekt.
- Directe cookies zijn de cookies van de website die u bezoekt. Alleen die website kan ze lezen. Daarnaast kan een website ook gebruik maken van externe diensten, die hun eigen cookies plaatsen, zogenaamde cookies van derden of indirecte cookies.
- Permanente cookies worden op uw computer opgeslagen en niet automatisch gewist wanneer u uw browser verlaat, dit in tegenstelling tot tijdelijke cookies, die dan wel worden gewist.
Elke keer dat u onze website bezoekt, moet u cookies accepteren of weigeren.
Het doel is de site gedurende een bepaalde periode in staat te stellen uw voorkeuren (zoals gebruikersnaam, taal enz.) te onthouden.
Op die manier hoeft u deze niet telkens opnieuw in te voeren als u andere pagina’s bezoekt.
Cookies kunnen ook worden gebruikt om geanonimiseerde statistieken over de browserervaring op onze sites te verzamelen.
Hoe gebruiken we cookies?
Onze website gebruikt directe cookies. Dit zijn cookies die door ons worden ingesteld en gecontroleerd, niet door een externe organisatie.
Om sommige van onze pagina’s te bekijken, moet u echter cookies van externe organisaties accepteren.
De drie soorten directe cookies die wij gebruiken, dienen om:
- de voorkeuren van bezoekers op te slaan
- onze websites operationeel te maken
- analysegegevens te verzamelen (over surfgedrag)
Bezoekersvoorkeuren
Deze worden door ons ingesteld en alleen wij kunnen ze lezen. Zij onthouden:
- of u het cookiebeleid van de website heeft aanvaard (of afgewezen)
Naam | Omschrijving | Doel | Soort cookie en duur |
---|---|---|---|
_cookie_consent | Goedkeuring cookies | Slaat uw cookie-voorkeuren op (wij stellen u deze vraag dan niet opnieuw) | Direct tijdelijk cookie, gewist zodra u uw browser verlaat |
Operationele cookies
Er zijn enkele cookies die we moeten plaatsen om bepaalde webpagina’s te laten functioneren. Om die reden is uw toestemming niet vereist. Het gaat om:
- authenticatiecookies
- voor bepaalde IT-systemen vereiste technische cookies
Authenticatiecookies
Deze worden opgeslagen wanneer u zich aanmeldt op onze site. Aanmelden kan enkel door onze leden die hier vooraf kennis genomen hebben van het interne reglmement van privacy.
Naam | Omschrijving | Doel | Soort cookie en duur |
---|---|---|---|
MyDomain | Identiteit | Onthoudt uw domein | Direct tijdelijk cookie, wordt gewist zodra u uw browser verlaat |
__Secure_CASTGC | Identiteit | Identificeert uw sessie | Direct tijdelijk cookie, wordt gewist zodra u uw browser verlaat |
__Secure_SESSIONID | Identiteit | Identificeert de huidige sessie | Direct tijdelijk cookie, wordt gewist zodra u uw browser verlaat |
De namen van deze cookies kunnen wijzigen om technische redenen.
Technische cookies
Naam | Omschrijving | Doel | Soort cookie en duur |
---|---|---|---|
has_js | Platform voor het beheer van commerciële inhoud, op basis van de opensource-software Joomla |
Bepaalt of Javascript in uw browser is ingeschakeld. Hierdoor kan de website goed functioneren. |
Direct tijdelijk cookie, wordt gewist zodra u uw browser verlaat |
JSESSIONID / CFID / CFTOKEN | IT-platform Java/IT-platform Coldfusion | Beveiligt w sessie. | Direct tijdelijk cookie, wordt gewist zodra u uw browser verlaat |
Cookies voor analysegegevens
We gebruiken deze uitsluitend voor intern onderzoek om na te gaan hoe we de dienstverlening aan al onze gebruikers kunnen verbeteren.
De cookies analyseren alleen hoe u met onze website communiceert, als anonieme gebruiker (op basis van de verzamelde gegevens wordt u dus niet persoonlijk geïdentificeerd).
Deze gegevens worden evenmin gedeeld met anderen of voor andere doeleinden gebruikt. De geanonimiseerde statistieken kunnen worden gedeeld met contractanten.
Het staat u echter vrij om dit soort cookies te weigeren, ofwel via de cookiebanner op de eerste pagina die u bezoekt.
Naam | Omschrijving | Doel | Soort cookie en duur |
---|---|---|---|
_pk_id# | webanalyse | Herkent de bezoekers van de website (anoniem – er wordt geen persoonlijke informatie over de gebruiker verzameld). | Direct permanent cookie, 13 maanden |
_pk_ses# | webanalyse |
Identificeert de pagina’s die een gebruiker tijdens hetzelfde bezoek bekijkt Identificeert de pagina’s die een gebruiker tijdens hetzelfde bezoek bekijkt (anoniem – er wordt geen persoonlijke informatie over de gebruiker verzameld). – er wordt geen persoonlijke informatie over de gebruiker verzameld). |
Direct permanent cookie, 30 minuten |
Cookies van derden
Sommige van onze pagina’s tonen inhoud van externe aanbieders, zoals YouTube, Facebook en Twitter.
Om deze inhoud van derden te bekijken, moet u eerst hun specifieke voorwaarden aanvaarden. Dit omvat ook hun cookiebeleid, waarover wij geen controle hebben.
Als u deze inhoud niet bekijkt, worden er op uw toestel geen cookies van derden geplaatst.
Externe aanbieders op onze website
You Tube
Google Maps
Vimeo
Microsoft
Facebook
Google
De West-Vlaamse SnorrenClub heeft geen controle over deze externe diensten. Aanbieders kunnen hun gebruiksvoorwaarden, het doel en gebruik van cookies enz. te allen tijde wijzigen.
Hoe kunt u cookies beheren?
U kunt cookies beheren/wissen zoals u wilt. Meer informatie op aboutcookies.org.
Cookies verwijderen
U kunt alle cookies die al op uw apparaat staan, wissen door de browsergeschiedenis van uw browser te wissen. Hiermee worden alle cookies van alle bezochte websites verwijderd.
Maar let op: u kunt zo ook bepaalde opgeslagen informatie verliezen (bijv. inloggegevens, websitevoorkeuren).
Beheer van locatiespecifieke cookies
Bekijk de privacy- en cookie-instellingen van uw browser voor meer gedetailleerde controle over locatiespecifieke cookies.
Cookies blokkeren
U kunt de meeste moderne browsers zo instellen dat er op uw apparaat geen cookies worden geplaatst, maar u moet dan misschien iedere keer wanneer u een site/pagina bezoekt, uw voorkeuren instellen. En sommige diensten en functies werken dan niet of niet goed (bv. inloggen met profiel).